Skoleudviklingssamtaler mellem skolen og kommunalbestyrelsen skal gennemføres minimum én gang årligt, men kan indgå som et element i den løbende dialog om udviklings- og indsatsområder, der finder sted lokalt.
Skoleudviklingssamtalen har primært to formål:
- Dialog. Samtalerne skal styrke dialogen, den fælles forståelse og samarbejdet om udvikling af skolen mellem kommunalbestyrelse, forvaltning, skolebestyrelse og skolelederen.
- Udvikling. Samtalerne skal bidrage til at styrke evalueringskulturen som helhed og pege fremad mod indsatser, der kan skabe udvikling og mulighed for forbedringer på skolen og herunder sikre de bedste rammer for elevernes faglige og alsidige udvikling.
Få formelle krav og stor grad af lokal frihed
Folkeskoleloven sætter rammen for skoleudviklingssamtalerne. Der er få formelle krav og en høj grad af lokal frihed til at tilrettelægge samtalerne. Nedenstående syv punkter udgør de formelle krav til skoleudviklingssamtaler.
Formelle krav til skoleudviklingssamtaler jf. folkeskolelovens § 40 a
- Kommunalbestyrelsen skal afholde en årlig skoleudviklingssamtale med skolens leder.
- Skolelederen har initiativret til at beskrive de udviklings- og indsatsområder, samtalen skal fokusere på.
- Kommunalbestyrelsen supplerer med samtaleemner med afsæt i den strategiske ramme for skolevæsenet.
- Resultaterne fra de obligatoriske test i læsning og matematik og anden relevant viden inddrages i skoleudviklingssamtalen.
- Samtalen skal følge op på tidligere skoleudviklingssamtaler.
- Samtalen skal berøre status på en eventuel handlingsplan.
- Skolen skal give en beskrivelse af resultaterne af skoleudviklingssamtalen, hvilket offentliggøres i et notat på skolens hjemmeside.
Dokumenter