Mad- og måltidspolitik

Vi vil på Valsgård Skole gerne være medvirkende til og samarbejde med hjemmene om, at vores elever får sunde kostvaner og en viden om sund kost.

Det vil vi for at:

• fremme elevernes sundhed og velvære
  • fremme elevernes koncentration og energi med henblik på øget udbytte af undervisningen

Vi forventer, at eleverne har spist morgenmad, inden de møder i skolen, samt at de får noget at spise i løbet af dagen. Gerne både i 10-frikvarteret og i spisepausen.

Det kan enten være:

• madpakker med hjemmefra
  • skolens madordning i spisefrikvarteret og frugt/bolle-ordning i 10-frikvarteret.

På skolen vil vi gerne være medvirkende til, at spisepausen bliver en rolig stund, hvor eleverne får den tid, der skal til at spise madpakken.

Der er mulighed for mælkeordning, og der er altid mulighed for at få koldt vand.

I hjemkundskabsundervisningen, som begynder i 5. klasse, underviser vi på alle klassetrin bl.a. i energi og forbrænding. Der bliver også talt om måltidernes betydning, herunder morgenmad, madpakker og mellemmåltider.

Slik, kage og sodavand m.m. serveres kun til særlige lejligheder, der begrænses til tre-fire gange årligt. Klassens lærere aftaler, hvornår de særlige lejligheder placeres (f.eks. afslutning før ferie, ekskursion etc.). Eleverne må derudover dele ud til fødselsdag.

SFO tilbyder for et mindre beløb de tilmeldte børn et dagligt mellemmåltid, som er rigt på kulhydrater, der giver børnene energi til at klare resten af dagen.

Særligt: SFO som fritidstilbud arrangerer fælles fødselsdage og andre arrangementer over året, hvor der ved div. festlige lejligheder serveres kage, slik o. lign. (som ved skolefest, fastelavn mv.)